Hardloopfysiotherapie

Hardloopfysiotherapie bij VisieFit

Heb je last van pijn tijdens of na het hardlopen? Of je nu een beginnende loper bent of een doorgewinterde marathonloper, hardlopen vraagt veel van je lichaam. Hardlopers kunnen klachten ontwikkelen aan de enkel, knie, lies, heup of rug. Bij VisieFit bieden wij fysiotherapie bij hardlopen om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen en te werken aan een blijvende oplossing.

Wat is hardloopfysiotherapie?

Hardloopfysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen en voorkomen van blessures die ontstaan door hardlopen. Tijdens onze sessies bekijken we hoe jouw houding en bewegingspatronen invloed hebben op je klachten. Daarnaast analyseren we, wanneer nodig, jouw looptechniek. Dit stelt ons in staat om niet alleen de symptomen aan te pakken, maar ook de onderliggende oorzaak van je blessure te behandelen.

Veelvoorkomende hardloopblessures

Hardlopers krijgen vaak te maken met overbelastingsblessures. Bijna alle blessures ontstaan doordat men te snel, te veel of te vroeg heeft opgebouwd tijdens het trainen. Mogelijk heb je onderstaande klachten voorbij horen komen in de hardloopwereld.

  • Enkelblessures: zoals een verzwikte enkel, hielspoor of achillespees tendinopathie (ontsteking).
  • Knieblessures: vaak veroorzaakt door het patellofemoraal pijnsyndroom of lopersknie.
  • Lies- en heupblessures: overbelasting van spieren, wat resulteert in liespijn, of peesoverbelastingen zoals het groter trochantor pijnsyndroom of proximale hamstring tendinopathie (ontsteking).
  • Rugblessures: Vooral in de onderrug, wat zich uit in stijve spieren en/of stijve gewrichten.

Onze aanpak

Bij VisieFit beginnen we met een intake en lichamelijk onderzoek, waarin we samen de oorzaak van jouw klachten in kaart brengen. Wanneer nodig, volgt een bewegingsanalyse waarbij we naar jouw looptechniek kijken. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op dat gericht is op pijnvermindering, herstel en het voorkomen van toekomstige blessures. Denk aan oefeningen voor het verbeteren van je kracht, stabiliteit en mobiliteit. Soms zullen we je looptechniek moeten aanpassen. Onze hardloopfysiotherapie helpt je om weer pijnvrij en met vertrouwen te kunnen hardlopen.

Blijvend herstel

Onze aanpak is niet alleen gericht op snel herstel, maar vooral op een duurzame oplossing. Wij helpen je om sterker en efficiënter te lopen, zodat je met vertrouwen weer kunt genieten van het hardlopen. Zo voorkomen we dat dezelfde klachten opnieuw ontstaan en werk je aan een gezonde toekomst als hardloper.

Maak een afspraak

Ben je een hardloper met klachten? Of wil je blessures voorkomen? Bij VisieFit ben je aan het juiste adres. Maak een afspraak voor een persoonlijk advies en samen gaan we op zoek naar de kern van het probleem.

Menu