Ergonomie

Door het inventariseren van risico’s op overbelasting en advies te geven over hoe overbelasting te voorkomen, helpen wij bedrijven het ziekteverzuim zo beperkt mogelijk te houden. Ook kunnen wij uw werknemers trainen om fysiek fit te blijven. Het optimaal inrichten van de werkplek om fysieke klachten te voorkomen, maakt uiteraard deel uit van onze dienstverlening. Lees meer over onze diensten op het gebied van preventie en ergonomie.

Voorkomen is beter dan genezen

Met de preventieve diensten van VisieFit brengen wij gezondheidsrisico’s op het werk in kaart en brengen wij advies uit hoe u, als werkgever, deze risico’s kunt verkleinen. Denkt u hierbij aan aanpassing van de werkplek, maar ook aan het trainen van uw werknemers om hun fysieke belastbaarheid te vergroten. Onderstaand een aantal voorbeelden van onze dienstverlening op het gebied van preventie en ergonomie:

Werkplekvoorlichting

Een goede werkplek is essentieel bij het voorkomen van werkgerelateerde klachten, zoals lage rugklachten en KANS (het voormalige RSI). VisieFit inventariseert de werkplek en brengt advies uit over hoe deze aan te passen. Ook geven wij uw werknemers voorlichting over een juiste werkhouding en werkwijze en geven wij hen inzicht in werk- en persoongebonden gezondheidsrisico’s.

Preventieve training

Naast het voorlichten van uw medewerkers kunnen wij hen ook trainen in het aanleren van een goede werkhouding en werkwijze. In de praktijk blijkt het vaak lastig ‘oude gewoontes’ af te leren en begeleiding is hierbij een absolute meerwaarde.

Bedrijfsfitness

Uit onderzoek blijkt dat gezonde medewerkers met meer plezier naar hun werk gaan dan medewerkers die gezondheidsklachten hebben. Ook presteren gezonde medewerkers beter en kosten ze het bedrijf minder. Reden te meer om te investeren in de fitheid van uw medewerkers. VisieFit beschikt over een moderne fitnesszaal, waar wij uw werknemers zowel in groepsverband als op individuele basis kunnen trainen.

Menu